Hur man blir en bättre pokerspelare garanterat!

 

Nej, detta är inte om att läsa palmer att förutsäga framtiden. Det handlar om att läsa din motståndare och styrkan av sina hålkort.

Hand läsa handlar om att minska ner utbudet av händer en motståndare kan hålla mot dig. Om du kan förbättra din förmåga handen behandlingen kommer du bli en bättre pokerspelare.

Och inte bara för det uppenbara skälet – om han har en bättre hand än min, vik jag. Om inte, höjer jag.

Varför läsa händer är så betydelsefull

Om du någonsin såg Daniel Negreanu på TV, kommer du att märka att han alltid tänker på vilka kort motståndaren har. Nu är detta mycket viktigt! Han är inte helt enkelt göra som att jämföra styrkan i hans hand mot sin motståndare. Han gör det eftersom på floppen han spelar sin motståndares hand.

Daniel vinner mer än sin beskärda del av turneringar på grund på floppen han tänker om sin motståndares kort. Och om han har en god uppfattning om vad hans motståndare håller, kan han använda gemenskapens kort att ta bort potten.

Till exempel:

Om hans motståndare höjer under the gun med en vanlig 3x stora mörken höjer, och den spelaren är stram, kommer Daniel att tänka “stora hand.” Daniel är på knappen med 5-4 suited. Han tittar på sin motståndare och ser att han har en stor stack. Daniel vill vinna den stacken. Han kallar inte för att han har en bättre hand. Han kallar på grund av den implicita odds.

Nu kommer floppen 7-9-10 med 2 kort i samma färg, men inte i Daniels kostym. Hans motståndare satsar 3/4ths av potten. Vad ska Daniel göra?

Daniel har inget annat än luft. Han siffror hans motståndare har en stor ficka par eller AK. Men han kallar!

Varför?

Han kallar satsningen för om färgkort, en 6,8 eller J träffar sin tur kan han ta bort potten med rätt storlek satsa på turn. Speciellt om hans motståndare är svag, tight. Han kommer faktiskt att vinna potten med 5 högt!

Oh yeah, ibland Daniel flops till hans suited connectors och vinner med den bästa handen.

Hand Reading Övningar

Syftet med dessa övningar är att bli en bättre pokerspelare. Om du inte har varit vinna eller ta sig till finalbordet i MTT: s, är det dags att komma ur din komfortzon.

Obs: Du kommer att förlora dina pengar i några av dessa övningar, så väljer nedre gräns. Men låt inte blinda nivåerna så låga att ingen någonsin veck till en höjning före floppen.

1. Spela en låg blind limit poker cash games och höja varje hand före floppen.
Detta kommer att sätta dig i svåra situationer varje hand du spelar. Alla vid bordet kommer att spela mot dig. Och du måste vara som bäst för att vinna en hand.

2. Titta på en tabell med limit eller no-limit poker en timme och läsa händer.
Vad händer gör dessa spelare har i handen? Vilka är de satsningar som talar om att de har? Prova denna övning när du tittar på online poker.

3. Spelare kartläggning.
Har du någonsin skrivit ner anteckningar om spelare. Börja ta anteckningar. Vilka motståndare är tight, aggressiv, lös, svag. Hur de spelar sina händer på floppen, turn och river? Hur ofta gör de bluffar. Du kan prova detta online.

Du kommer att bli en bättre pokerspelare om du blir bättre på att läsa händerna garanterat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *