Guide till all in eller fold poker

 

Jag har nyligen spelat en ny typ av pokerturnering variantion kallade All-in eller Fold.

Reglerna är:

Det finns bara en blind (som kallas big blind). Varje spelare startar med bara ett chip, det spelar ingen roll hur många, i alla fall, av dessa skäl: Ditt enda alternativ är: All-in eller fold.

All-in eller fold pokerturneringar blir alltmer populära i både kontanter och gratis poker så har en gå om du stöter på en, men inte innan du läser denna sammanfattning!

Om du är på big blind är du automatiskt all-in. Du får byta Men om du exempelvis har 5 chips och en annan spelare går all in med 2 chips och du kallar dem (som också är all in). Han kommer inte att vinna fem marker från dig, du kommer att få en förändring av tre chips.

Om du är på stora mörken kan du helt enkelt ignorera allt annat som följer. (Detta sker endast ca 10% av tiden men på en 10-spelare bord. Om du vill bli ansluten av någon anledning.)

Så det är väldigt mycket en matte pokerspel samt en position spel.

Varför math spel?

Eftersom du förlitar sig helt på preflop all-ins du måste åta sig att minnas sannolikheten för att du ska vinna, eller åtminstone ha en bra känsla för dem.

Här är några exempel,

Du kan generalisera, sannolikheten är mycket lika i liknande situationer, till exempel det första exemplet kommer att vara två överkort mot ett lågt par, eller säga, A-10 över 5-5 och ungefärliga sannolikheten:

A-K vs 8-8

55% -45% till förmån för 8-8

A-K vs A-Q

75% -25% till förmån för A-K

A-10 vs K-K

75% -25% till förmån för K-K

A-K vs 7-6

65% -35% till förmån för 7-6

A-10 vs K-Q, A-Q vs K-J

63% -37% till förmån för A-10 och A-Q

A-A mot 8-8

80% -20% till förmån för A-A

A-A mot A-K

93% -7% till förmån för A-A

A-A mot K-Q

85% -15% till förmån för A-A

Men dessa innebär inte att du ska vänta på AA eller KK eller AK innan du går all-in, naturligtvis. Gör det med två klädda korten, ett par, eller A-x. Se bara till att stora mörken inte når dig, för om det händer ditt beslut är bortom din vilja.

Allt-i eller Fold är också en omgång ställning.

Ofta spelare i dessa turneringar spela händer liknande det ovan, och kasta bort resten.

Tänk dessa två exempel: (1) Du är i sen position med 4-4 och det finns två all-ins framför dig. Du kanske står inför tre eller fyra överkort, eller ett överpar. Vik.

Trots allt, om du är i sen position kommer det att finnas många händer innan du når stora mörken. (2) Du har A-8 i tidig position. Du är två händer borta från att vara stora mörken, så du gå all-in, och spelare efter dig kommer att tolka en tidig position all-in som ett tecken på styrka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *