Använda bluffa i poker

 

Så vad är “Bluff” i poker och när ska du använda det?

Bluffar under pokerspel är normalt ses som de gånger under en match där en spelare kommer att spela en svag hand som om det var starkt att försöka göra motståndare kasta i sina händer.

När du använder bluff

Det är viktigt att du alltid försöka få en inblick i motståndarens strategi under ett spel. Har de bara höjer när de har en bra hand? Om så det är osannolikt att bluffen kommer att arbeta mot dem. Det är mer sannolikt kommer att arbeta mot de mer oerfarna spelare som höjer när de tror att de har en bra hand, även om om de sällan har en tillräckligt bra hand för att vinna.

Genom att studera dina motståndare kommer du att kunna bedöma vilka som är mer öppen för faller för bluff och kunna attackera dem. Om du kan känna en motståndare är svag och inte höja eller bara väcker en liten mängd då detta kan indikera han har inte mycket förtroende i sin hand så att du sedan kan motverka höja och försöker spela upp bluffa i För att få honom att lägga sin hand.

Denna pjäs kan vara effektivt om du har en måttligt bra hand och du fortsätter att höja för att försöka få din motståndare tror du faktiskt har en mycket bättre hand än vad du egentligen håller.

Hur ofta vill spela Bluff

Den bluff är bara en strategi för poker. Detta bör inte vara den enda teknik som du använder för att försöka vinna en hand. Du bör alltid försöka och variera ditt spel för att göra det svårt för motståndarna att läsa vilken typ av hand du har och hur du ska spela det.

Om du konsekvent spela bluff då är det mer än troligt att din motståndare kommer snart att märka och de kommer att börja motverka bluffa med kort som svag par och kommer snart att fånga dig. Endast använda bluffa när du tror att din motståndare kan vara lite svag i första hand och du kommer att ha större framgång.

Om du spelar en bluff och det har märkt försöka spela tightare en stund. Visa några bra händer och försöka få någon trovärdighet i din spela. Sedan kan du återinföra den bluff några rundor senare när du tror att du har en chans att vinna en fördel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *